Kayseri Cumhuriyet Meydanı

Kayseri Cumhuriyet Meydanı

Kayseri Kalesinin silueti

Kayseri Kalesinin silueti

Disiplinin adresi Anıtkabir nöbetçi askerleri

Disiplinin adresi Anıtkabir nöbetçi askerleri

Konya'nın emektar tramvayları

2.Dünya savaşından bu yana kullanılan emektar tramvaylar,yarım asırdır  Konya'nın yükünü taşıyor.Bu yıl sonunda emekliye ayrılacaklar.

Yaşlı İnsan Fotoğrafları

Urfa'dan

Kayseri/Talas'tan Leman ve Yıldız Teyze


Çocuk Fotoğrafları

Hz.Eyyüb'ün sabır kuyusu

Resim yazısı ekle


Urfa'dan

Talas Tablayaka Mahallesi


Kayseri Talas

Kayseri Talas


Fotoğraf Makinesi Türleri

Enstantene ve Diyafram nedir?

Diyafram
Işığın yoğunluğunu ve kontrol edilmesini sağlayan büyüytülebilen ya da küçültülübilen bir delikten ibarettir. Işık yoğunluğunu ve net alan derinliğini kontrol etmeye yarar. Diyaframın üçüncü önemi ise, görüntünün merkezi ile kenarları arasındaki ışık farklılığını eşitlemesidir. Aksi taktirde fotoğrafların orta kısmı çok açık kenarları ise çok koyu çıkar.

Diyafram göz bebeği gibi çalışır. Yani fazla ışıklı ortamda göz bebeklerimizin kısılması, az ışığın yetersiz olduğu zamanlarda göz bebeklerimizin açılması gibi.Diyaframı, işlevi açısından bir musluğa benzetmek olasıdır. Musluk çok açıldığında suyun çok akması gibi, diyafram açık olduğu zaman da filme düşen ışık miktarı artacaktır.


Diyafram objektiflerin üzerinde bulunan diyafram halkası(diyafram bileziği) vasıtası ile veya fotoğraf makinelerinin menülerinden ayarlanır ve diyafram açıklıkları değerleri “f” ile gösterilirler. Standart diyafram açıklıkları değerleri aşağıdaki gibidir:

f:1.2 - f1.4 - f1.8 - f2 - f2.8 - f4 - f5.6 - f8 - f11 - f16 - f22 - f32

Doğa-İnsan Fotoğrafları,

Konya İnce Minare

İstanbul Ayasofya



Kayseri Meydan

Urfa Balıklıgöl

Urfa Balıklıgöl

Kayseri Talas


Fotoğraf makinesi çeşitleri



Mevlana Müzesinden



Hayvan Fotoğrafları







Fotoğrafın Temeli ışık


 Işık Kaynakları

Işık kaynakları doğal ve yapay olarak sınıflandırılabilir. Doğal ışık kaynağı güneştir. Yapay ışık kaynağı olarak güneş haricinde ışık veren her şey sayılabilir. Renk, ışığın değişik dalga boylarının gözün retinasına ulaşması ile ortaya çıkan bir algılamadır. Bu algılama, ışığın maddeler üzerine çarpması ve kısmen soğurulup kısmen yansıması nedeniyle çeşitlilik gösterir ki bunlar renk tonu veya renk olarak adlandırılır. Tüm dalga boyları birden aynı anda gözümüze ulaşırsa bunu beyaz, hiç ışık ulaşmazsa siyah olarak algılarız. İnsan gözü 380nm ile 780nm arasındaki dalga boylarını algılayabilir, bu sebepten elektromanyetik spektrumun bu bölümüne görünen ışık denir.


merhaba:)

Fotoğrafçılık Kulüpleri